Тисячі речей необхідні здоровому, і тільки
одна хворому – здоров’я. (І. Вільде)
12 червня 2024 року у Тернопільському
обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти на
платформі сервісу відеоконференцій Google Meat відбувся вебінар «Формування
культури харчування та правильних харчових звичок». Захід був проведений для
консультантів центрів ПРПП, класних керівників ЗЗСО області з метою
удосконалення фахової майстерності з проблеми формування здорового способу
життя, зокрема культури харчування та правильних харчових звичок; підвищення
рівня обізнаності про реформу шкільного харчування, долучення до виконання
відповідних напрямів та заходів комплексної програми реалізації в
Тернопільській області Стратегії реформування системи шкільного харчування на
2024-2027 роки.
На
вебінарі розглядалися актуальні питання щодо впровадження вищезазначеної
Стратегії. Цікавими, змістовними, важливими темами щодо формування
культури харчування та правильних харчових звичок ділилися присутні доповідачі,
а саме:
Олександр Петровський, директор ТОКІППО, кандидат історичних
наук, доцент («Особливості українських національних традицій як складова
здорового способу життя»);
Анастасія Шевченко, кандидатка технічних наук, доцентка
Національного університету харчових технологій, експертка команди реформи
шкільного харчування («Реформа шкільного харчування - шлях до формування
правильних харчових звичок та підтримання здоров’я дітей»);
Зоряна
Борисюк, методистка центру
виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти ТОКІППО («Специфіка
та важливість культури харчування і правильних харчових звичок сучасного
школяра»). Доповідачка також акцентувала увагу на нових нормах та порядку
організації харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та
відпочинку.
Учасники
заходу мали можливість перегляду презентації інформаційно-методичного посібника
«Якісне харчування школярів – невід’ємна складова здорового способу життя як
основа для формування здорового суспільства» (редколегія: О.М.Петровський,
В.С.Мисик, Т.В.Магера), представленого Мар’яною Чорною, методисткою відділу
організаційно-методичної та інформаційно-видавничої діяльності ТОКІППО.
Насиченою та цікавою була практична частина
вебінару, де педагоги ділилися досвідом роботи проведення виховних заходів та
участі у різноманітних проєктах і програмах щодо створення
здоров'язбережувального виховного середовища освітнього закладу (Олександра
Войчишин, директорка Заліщицької державної гімназії м.Заліщики та Світлана
Кіраш, учителька Осташівецької гімназії ім. М.Барвінського).
Учасники заходу мали змогу почерпнути багато корисної та
цікавої інформації, яку зможуть використати у своїй роботі. Методичні
рекомендації та матеріали заходу будуть надіслані усім присутнім.
Сьогодні важливою проблемою є саме осучаснення системи шкільного
харчування та формування в учнівському середовищі необхідності здорового
харчування.
Немає коментарів:
Дописати коментар