вівторок, 12 квітня 2022 р.

Онлайн-тренінг «Ефективність використання інноваційних технологій у виховній роботі»

 

Щастя – це не щось готове,

 щастя залежить тільки від ваших дій

                                                                                       Далай Лама

 

12 квітня 2022 року у Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти на платформі сервісу відео конференцій Google Meet відбувся онлайн-тренінг «Ефективність використання інноваційних технологій у виховній роботі». Учасниками заходу були класні керівники, педагоги-організатори, керівники голів методичних об’єднань класних керівників, заступники директорів з виховної роботи, консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників, асистенти учителів та інші педагогічні працівники ЗЗСО у кількості 100 осіб.  Метою тренінгу було пошук інноваційних підходів для формування в дітей та учнівської молоді ціннісних життєвих навичок, проектування цілісного сучасного виховного процесу в освітніх закладах; підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників, вдосконалення практичних навичок використання інноваційних технологій у системі виховної роботи.  

Організатори заходи – методисти центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти ТОКІППО Оксана Сидорська та Зоряна Борисюк.

Учасники заходу мали можливість розглянути інноваційні технології виховання і розвитку; сучасні форми і методи роботи класного керівника;  актуальність проєктної діяльності як важливого аспекту виховної роботи  та інші проблеми сучасного виховання.

Сьогодні мета інноваційного виховання спрямована на розвиток особистості, проектування і становлення унікального образу його життєдіяльності, зацікавленості кожного у виявленні свого життєвого досвіду, прояву своєї індивідуальності.

Оксана Сидорська, методист центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти, зосередила увагу на проблемі використання інноваційних технологій у виховній роботі для формування ціннісних орієнтирів особистості. Під час проведення цікавих вправ «Дискусійна карусель «Учитель – хто він?», «Шкала цінностей», «Мої найважливіші риси характеру», «Твій вибір» учасники висловили пропозиції щодо оптимальних шляхів створення умов для виховання особистості, яке ґрунтується на цінностях.

Зоряна Борисюк, методист центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти, акцентувала увагу на ефективності використання сучасних виховних технологій та розвитку у виховній роботі. Присутні мали змогу пересвідчитись у важливості проєктної технології у виховній роботі, переглянувши запропоновані проєкти «Здоров’я – моя цінність», «Формула здоров’я», «Спорт, любов і сім’я». Методист поділилася практичними рекомендаціями щодо формування позитивного мислення у школярів, які в умовах сьогодення є надзвичайно актуальними. Кожен етап заходу завершувався цікавими онлайн-розминками («За моїм вікном», «Дихання життя»), психологічними вправами («Намалюй свій настрій», «Заземлення» та інші).

Щиро дякуємо усім учасникам тренінгу за активність, старанність, наполегливість, цікаві роздуми з приводу цінностей людини, ефективності використання сучасних технологій у виховній роботі. Усі матеріали заходу будуть розміщені на блозі «Слово – то мудрості промінь, слово – то думка людська».

Матеріали заходу:

Презентація Зоряни Борисюк 

Путівник "Як здійснюються бажання"

Проєкт "Спорт, любов, сім'я"

Вправи "Ідеальний учитель", "Шкала цінностей"

Вправа "Намалюй свій настрій"

Вправа "Заземлення"

Онлайн-розминка "За моїм вікном"

Відеоролик "Цінність мого життя в моїх руках"

Притча про мудрого учителя

Немає коментарів:

Дописати коментар