вівторок, 21 вересня 2021 р.

Тренінг "Хмарні сервіси в організації роботи з обдарованою учнівською молоддю"

 


Навчання – праця, серйозна праця людини, отже, воно повинно бути радістю тому, що праця, успіх в праці, подолання перешкод в праці, його результат – все це надійні джерела людської радості

                                                  В.Сухомлинський

 

     20 вересня 2021 року в Тернопільському ОКІППО відбувся онлайн-тренінг для педагогів-організаторів, класних керівників, педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти „Хмарні сервіси в організації роботи з обдарованою учнівською молоддю”. 

       Захід спрямований на підвищення професійного рівня педагогів та їх особистісне зростання через формування навичок використання хмарних сервісів у системі виховної роботи;  практичного використання ІКТ у системі виховної роботи в умовах НУШ; використання теоретичних знань у практичній діяльності.

          У тренінгу взяли участь більше 90 педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти області. Учасники заходу мали змогу ознайомитись з цікавими інформаційними матеріалами „Інновації в формуванні та розвитку педагогічної майстерності педагога-організатора в умовах вимог Нової української школи”, „Сучасні технології і методики навчання, виховання і розвитку учнів” (Зоряна Борисюк, методист центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти). Під час  наступної частини тренінгу „Використання Web-2.0 технологій в освітньому процесі ЗЗСО” педагогічні працівники працювали з хмарними сервісами Google, а саме:

-       створення онлайн-кабінету, Google Class, Blogger, Google-продуктів з допомогою онлайн-сервісів;

-       створення Google-форм;

-       активація власного you Tube-каналу, створення і редагування власного відео з допомогою you Tube-каналу;

-       робота з графічними редакторами (Оксана Мочук, методист центру інформатики, інформаційно-комунікаційних технологій та дистанційної освіти).

Усі учасники  успішно виконали завдання тренінгу та зрозуміли,  де і як вони зможуть використовувати хмарні сервіси для навчання здобувачів освіти в умовах персонального акаунта. Дякуємо усім учасникам тренінгу за активність, цікавий діалог,  ідеї, якими ділилися протягом заходу.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар