четвер, 14 травня 2020 р.

Проведення ефективних виховних годин під час дистанційного навчання


 Учителям навіть легше проводити виховні години  дистанційно, оскільки вже не потрібно контролювати зовнішній вигляд учнів та з'ясовувати причини запізнення. Натомість серед обов'язків класних керівників залишаються індивідуальна онлайн-робота з учнями, контроль за самопочуттям школярів під час занять та бесіди з учнями, які демонстративно не хочуть працювати дистанційно. 
Поради щодо  дистанційного навчання
Доречно використовувати для проведення виховних годин наступні сервіси: 
  1. LinkChat. Проведення онлайн-занять без обмежень у часі. У безкоштовній версії в одній конференції може бути не більше 8 осіб. Інтерфейс англомовний. 
  2. Instagram. Оскільки це дуже популярна платформа серед молоді, можна створити сторінку класу та організувати, наприклад, онлайн-флешмоб на тему «Як я проводжу своє дистанційне навчання». 
  3. Facebook. Соцмережа чудово підходить для бесід із батьками учнів. Крім того, вчителі можуть публікувати (з дозволу батьків учнів, звісно) на власній сторінці пости з добрими справами класу. Наприклад, можна розповісти як діти на честь дня печива пригощали вчителів, або як учні змайстрували годівнички тощо.
  4. Discord. Сервіс для проведення онлайн-занять. Учні можуть використовувати не лише відео-, а й аудіоповідомлення для спілкування. 
  5. TikTok. Сервіс для створення креативних відеороликів. Наприклад, учні можуть у цій програмі запустити флешмоб «Я у вишиванці» або «Вишиванка – мій генетичний код».

Немає коментарів:

Дописати коментар