понеділок, 21 жовтня 2024 р.

Всеукраїнський радіодикьант національної єдності - 2024


 Шановні колеги!

Запрошуємо вас долучитися до важливої події – Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, який відбудеться 25 жовтня з 11:00 до 12:00. Цей захід приурочено до Дня української писемності та мови, що відзначається 27 жовтня.
Радіодиктант надає можливість кожному охочому перевірити свої знання рідної мови, продемонструвати єдність та підтримку української мови як невід'ємної частини національної ідентичності.
Суспільне Мовлення забезпечить трансляцію на всіх своїх платформах: телебаченні, радіо та онлайн. 25 жовтня о 11:00 Радіодиктант звучатиме в ефірі Українського Радіо, Радіо Культура та на телеканалі Суспільне Культура. Підтримати акцію можна також через YouTube і Facebook Суспільного.
У 2023 році до Радіодиктанту долучилося понад пів мільйона людей. Авторкою тексту була Катерина Калитко, а читав актор Олексій Гнатковський. Переможцями стали сім осіб із близько 20 тисяч учасників, які надіслали листи на перевірку.
Всеукраїнський радіодиктант національної єдності започаткували у 2000 році з метою єднання українців навколо мови. Щорічно диктант об’єднує людей різного віку та професій по всьому світу, перетворившись на найбільший україномовний флешмоб.